13 Mayıs 2013 Pazartesi

Posted by Unknown On 13:30

Sual: Evlilik için duâ ettim, kabul olmadı. Sebebi nedir?
CEVAP
Evlenmeyi istemek normaldir. Ancak her evlilik mutlaka hayırlı olur mu? Çok az da olsa, evlilik bir kimsenin dünya ve ahıret felaketine sebep olabilir. Ne olursa olsun evlenmeyi değil de, mutlaka hayırlı olanını istemelidir. Hayırsız bir evlilik yerine bekarlığı tercih etmelidir!
Esas hayât, ahıret hayâtıdır. Muhteşem bir hayât sürülse de, dünya geçicidir. Akıllı, ahıretini düşünüp, (Ya Rabbi evlilik hakkımda hayırlı ise nasib et) diye duâ eder. Kur'an-ı kerimde, (Duâ edin, duânızı kabul ederim), hadis-i şerifte ise (Rabbiniz kerimdir, kendine açılan eli boş çevirmekten hayâ eder) buyuruldu. (Tirmizî)
(Duâm kabul olmadı) demek yanlıştır. Hadis-i şerifte buyuruldu ki: (Duâ edenin ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, yahut ahırette mükâfatını bulur.) [Deylemî]
Allahü teâlâ, Kıyamette, duâsı dünyada kabul edilmiyen kula (Dünyada ettiğin duâna karşılık şu sevabları veriyorum) buyuracak, o kadar çok sevab verecek ki, o kimse, (Keşke dünyada hiçbir duâm kabul edilmeseydi) diyecektir. (T.Gafilin)
Allahü teâlâ, duâ edeni sever, duâ etmeyene gadap eder. Duâ müminin silahı, dinin temel direklerinden biridir. Duânın faydaları çoktur. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Duâ, işlenen günahlara kefarettir.) [Ibni Hibban]
(Duâ, belâ gelirken korur.) [Şira]
(Çalışmadan duâ eden, silahsız harbe giden gibidir.) [Deylemî]
Duâ eden sebeplere yapışmalıdır! Önce, günahlarına pişman olup istiğfar okumalı, sadaka vermeli, duâyı üçten fazla söylemeli, haram şey istememelidir. 

0 yorum:

Yorum Gönder